Kindercoaching


 

Omdat een kind het waard is!

PUUR! Kindercoachen

Elke ouder ziet zijn kind het liefst lachen, spelen en vol zelfvertrouwen door het leven gaan.

Het optimale uit zichzelf halen.

Maar de realiteit is soms anders. Ze hebben moeite met bepaalde situaties, zitten niet lekker in hun vel of zijn door de omstandigheden uit hun evenwicht gebracht.

Gedurende dat hele proces van groter groeien kan er van alles gebeuren waardoor een kind zijn capaciteiten even niet (volledig) kan benutten.

Soms bereik je met alle liefde van de wereld toch niet die gewenste verandering die je zo graag wilt zien.


Dat is meestal het moment dat ouders mij om hulp vragen.

Door middel van individuele coachingsgesprekken lukt het altijd weer om ouders individueel bij de opvoeding, of samen met hun kind weer in hun kracht te zetten.

Uiteraard moet eerst het probleem - de richting - duidelijk worden.

Vanaf dat moment kan er gewerkt worden aan de oplossing en gekeken worden wat er precies speelt. De route kan bepaald worden.

Ik leer het kind, maar ook de ouders vaardigheden toe te passen en inzicht te krijgen in de situatie en bied ze de ondersteuning en begeleiding naar verandering en verbetering.

In mijn kindercoachpraktijk is mijn benadering persoonlijk en houd ik rekening met de vele verschillende kinderen en ouders en hun achtergrond.

Omdat ik inzoom op ieders persoonlijke situatie bied ik coaching op maat en gebruik daarom ook geen gestandaardiseerde methodes.


Ik zie de vele mogelijkheden die de plek van mijn praktijk biedt voor kinderen en hun ouders als een enorme verrijking. Al pratend en rijdend door de bossen op de rug van mijn Friese paard Anne of schilderend en verstopt achter een schildersezel aan je eigen schilderij werken zijn situaties waarin het gesprek plaats kan gaan vinden.

Op deze manier in gesprek komen is voor mij een hele natuurlijke manier om dichtbij iemand te komen en zo tot de kern van het probleem. Zo hoop ik veel kinderen en hun ouders weer sterkte en vertrouwen te kunnen geven in de toekomst.


Voor alle grote en kleine vragen tijdens het proces van opgroeien, kun je een beroep op mij doen.

Meestal zijn 4 tot 8 afspraken voldoende om samen oplossingen te vinden waardoor ouder en/of kind weer verder kunnen.


Na een kennismaking maken we een afspraak voor een oriƫnterend gesprek. Het oriƫnterende gesprek dient om de hulpvraag helder te krijgen.